اعطای ارز ترجیحی باعث شد تفاوت قیمت کالاها در داخل و خارج از کشور افزایش پیدا کند و ارزانی کالاها در داخل سودجویان را به این فکر انداخت که از این شرایط استفاده کرده و به قاچاق معکوس کالاها به خارج از کشور مبادرت کنند.
جعفر قادری در گفتوگو با پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، خاطرنشان کرد، حذف ارز ترجیحی و انتقال یارانه از ابتدای زنجیرۀ توزیع به انتهای آن باعث میشود واردات و تولید معطل نشود یعنی کالاها به اندازه کافی و به موقع وارد کشور شوند، فراموش نکردهایم که در همین چند سال پیش صفهای طویلی برای تهیۀ اقلامی مانند مرغ به وجود میآمد.
قادری اضافه کرد: حالا که ارز ترجیحی دیگر جایگاهی در اقتصاد کشورمان ندارد، انحصار واردات در اختیار دولت و برخی از شرکتهای خاص نیست و افراد عادی هم میتوانند در فضایی رقابتی واردات داشته باشند. این شرایط باعث میشود از ظرفیت تولید کارخانجات داخلی نیز به طور کامل استفاده کنیم. این نمایندۀ مجلس شورای اسلامی گفت: در طرح فعلی هدفمندی یارانهها افزایش قیمتهای ناشی از اصلاح ارز ترجیحی جبران شده است تا معیشت مردم در معرض خطر قرار نگیرد.
قادری تصریح کرد: در شرایط جدید، واردکننده کالاها را با قیمت آزاد خریداری میکند و آن را با همان قیمت به توزیعکنندگان میفروشد تا اینکه کالا به دست مصرف کننده میرسد. از آنجائیکه کالاها با قیمت آزاد در بازار عرضه میشود و یارانه به صورت مستقیم در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد، حاشیۀ سود برای قاچاقچیان از بین میرود.