به گزارش پایگاه خبری بازار سرمایه (سنا)، علی عسکری، معاون توسعۀ مدیریت و منابع وزیر اقتصاد، در نشست خبری با موضوع برگزاری مجامع الکترونیکی شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت استانی که صبح امروز در وزارت امور اقتصادی و دارایی برگزار شد، گفت: شرکتهای سرمایهگذاری سهام عدالت استانی در رتبهبندی شرکتهای کشور، شرکتهای بزرگ و مهمی محسوب میشوند و ارزش سهام هر یک از این شرکتها در بعضی استانهای کوچک تا ۹ هزار میلیارد تومان میرسد. وی افزود: در برخی استانهای بزرگ هم ارزش سهام هر یک از این شرکتها قریب به ۲۰ هزار میلیارد تومان است.
به گفتۀ معاون وزیر اقتصاد، در سه استان کرمان، فارس و یزد، ۶۵ تا ۷۳ درصد از سهامداران غیرمستقیم سهام عدالت در سامانۀ سجام ثبتنام کردهاند. در ۱۰ استان دیگر، این میزان ۶۰ تا ۷٣ درصد و در ۱۲ استان، ۵۰ تا ۶۰ درصد بوده است. در عین حال، در هشت استان میزان ثبتنام از ٣٢ تا زیر ۵٠ درصد بوده است. همچنین تاکنون هزار و ۸۰۰ نفر برای مدیریت شرکتهای سرمایهگذاری استانی، کاندید شدهاند.
سهام عدالت؛ گستردهترین طرح بازار سرمایه
در ادامه این نشست، حسین فهیمی مدیرعامل شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویۀ وجوه و سخنگوی سهام عدالت عنوان کرد: بحث آزادسازی سهام عدالت در یکی از پرنوسانترین سالهای بازار سرمایه رخ داد و تاکنون طرحی در بازار سرمایۀ کشور به این ابعاد و گستردگی وجود نداشته است.
وی با بیان اینکه تاکنون حدود ۱۵ استان مرحلۀ اول مجامع عادی به طور فوقالعاده را برگزار کردهاند، افزود: در فرآیند آزادسازی سهام عدالت، داراییها از کنترل و مالکیت دولت خارج و به سازمان بورس منتقل شد.
فهیمی تصریح کرد با اشاره به اینکه توصیۀ همیشگی ما به سهامداران، عدم فروش سهام عدالت است، عنوان کرد: در مرحلۀ اول آزادسازی سهام عدالت، حدود ۱۹ میلیون نفر قادر به مشاهدۀ دارایی خود در سامانۀ سهام عدالت و تصمیمگیری در خصوص آن بودهاند.
فهیمی همچنین تاکید کرد: پس از ثبتنام در سامانۀ سجام و ایجاد ارتباط با شرکت سپردهگذاری مرکزی، ما قادر به انجام بسیاری از خدمات برای سهامداران به صورت الکترونیکی هستیم و به هیچوجه نیازی به مراجعۀ حضوری سهامداران نیست. وی با بیان اینکه با دریافت کارت اعتباری سهام عدالت، امکان خرید وجود دارد و اگر مبلغ استفاده شده تا ۲۹ روز بازگردانده شود، سود به آن تعلق نخواهد گرفت، تصریح کرد: در صورت عدم بازگشت پول پس از گذشت ۲۹ روز، به وام سه ساله تبدیل خواهد شد که شرایط و سود خود را دارد.
قنبری: تاکنون سه مرحله سود سهام عدالت واریز شده است
در این نشست همچنین حسنعلی قنبری، معاون وزیر و رئیس کل سازمان خصوصیسازی گفت: متولی سهام عدالت، وزارت اقتصاد است و سازمان خصوصی سازی به عنوان یکی از بازوهای اجرایی، بخشهایی از وظایف اجرایی را عهدهدار است. وی افزود : تاکنون طی سه مرحله، سود سهام توسط سازمان خصوصیسازی واریز شده است. در این مدت ۱۲۷ هزار میلیارد ریال به حساب بیش از ۴۱ میلیون نفر از مشمولان سهام عدالت واریز شده است.
معتمد: ۱۳ شرکت سرمایهگذاری استانی، هلدینگ میشوند
در ادامه نشست، محمدرضا معتمد، معاون نظارت بر نهادهای مالی سازمان بورس اظهار داشت: صندوق بازارگردانی برای شرکتهای سرمایهگذاری استانی ایجاد خواهد شد. وی افزود: شرکتهای سرمایهگذاری استانی بر اساس رای هیأت مدیره که در ۲۰ یا ۲۱ اسفند سال جاری انتخاب خواهند شد به شناسایی توانمندیهای خود در اجرای پروژهها در سطح کشور یا استان خواهند پرداخت و از منافع آن بهرهمند میشوند. وی افزود: در حال حاضر از ۴۹ شرکت استانی سهام عدالت ۳۶ شرکت در بورس و فرابورس پذیرش شده اند و قرار است ۱۳ شرکت باقیمانده در قالب هلدینگی به تمام ۴۹ میلیون نفر سهامدار سهام عدالت تخصیص داده شود.
معتمد ادامه داد: لازم است تمام مشمولین در تمام سامانههای لازم از جمله سجام ثبت نام کنند تا کلیۀ منافع لازم به آنها اختصاص یابد. در این صورت آنها میتوانند از منافع نقدی و افزایش سرمایه در اسرع وقت بهرهمند شده و از هر تغییری در ارزش شرکتهای سرمایهگذاری استانی باخبر شوند. وی در پایان به ایجاد صندوق بازارگردانی برای شرکتهای استانی اشاره کرد و گفت: موضوع آن توسط شورای عالی بورس تصویب شده و هدف آن حمایت از شرکتهای استانی است.